Saturday, March 20, 2010

FESENI 2010 ... WOW PANAS......

group PENCAK


group ASLI





alhamdulillah
tamat sudah
penantian selama ini....

buat kali pertama aku menyertai FESTIVAL SENI UM....mmg sgt seronok sebab banyak benda baru yg aku dpt dlm penyertaan ne...bukan setakat persahabatan tapi ilmu2 yg aku xsgka aku dpt kat dlm feseni ne...pegalaman ne mmg sgt bermakna bg aku....berkongsi suka duka bersama rakan seperjuangan dalam tarian, bukan rakan lagi dh mcm adik beradik dh aku rasa...mmg sesuatu yg sgt bermakna

dalam tarian asli ini adalah kali pertama aku menarikan tarian asli...n tht is ZAPIN PUTAR ALAM.....walaupun xdpt nak sertai inang tapi aku sgt puas hati dapat menari zapin....ahakz..pengalamn pertama yg best...walaupun WAKI kata aku menari mcm KONGKANG pada awalnye...tap xp aku take positive sebab nak improvekan skill aku n buktikan bahawa aku mmpu...mana leh malukan kos aku amik ne...aku budak TARIAN...mesti tau menarikan apa jua tarian yg di berikan.....syukur kepada ALLAH SWT sebab meminjamkan kelebihan ini kepada aku...alhmdllh aku sgt2 bersyukur....

bagi tarian kreatif is TARIAN PENCAK...iaitu sejenis tarian silat...aku xberapa faham tentang tarian kreatif ne mcm mana konsepnye......sebab xboleh terlalu menampakkan mcm kontemp...tap xplah aku puas hati dpt menari kat atas pentas DTC UM....kolej 5 menang dalam tarian ne.....mungkin juri je yg faham mcm mana kreatif itu bermaksud....xp lah aku masih banyak masa lagi kat cne...so xd masalah nak buktikan kat kolej2 lain yg 3rd is the best...

lepas je feseni banyak job aku trime...alhmdllh...bukan nak lagak tap nelah rezeki yg ALLAH kurniakan...syukur...walaupun pengorbanan perlu aku lakukan so aku akn galas tggjwb ne demi meringankan beban family...assmnt plak dpt la aku tmpukan nak siapkan assmnt ne.....so harap2 lah dpt siapkan segalanya on time.....


budak2 tarian 3rd buat posmoterm epas je feseni...i mean a day after la...erm mereka nak laktik pengurus yg baru...criusly aku mmg xlayk sebab banyak benda aku xtau sgt...yela...dtg um peg kelas balik ke bilik peg kelas blik ke bilik sume sorg2....ahahahahhhaha......xtau la asal aku mcm ne......tap xpla...aku xnk menyusahkan org....biar aku rase susah...hope dpt mendewasakan diri ne....mereka memilih cha2 sebagai pengurus n sharul as penolong pengurus dan aku ketua latihan...adeh pegang jwtn ne bukan takat pegang je...menggalas tggjwb bukan kerja yg mudah nak d lakukan,...kepercayaan tggi letak akt aku..adeh aku ne mean banyak la...xd crius pun...,muahahhaa...yes aku dcde nak peg 12 untuk ringankan beban parents in the other hand mmg my mama suruh pun sebab senang n jimat...aku mmg nak low kan kos perbelanjaan kat cne...sebab 3rd ada mkn tap aku bukan selalu mkn sgt pun...so membebankan kami as student...kalo management atasan mmpu mendengar suara pelajar ne harap2 la dapat membantu pelajar2 di 3rd ne meringankan kos...ttp dewan mkn atau buka dewan mkn dengan jual lauk2 yg mereka msk...
tap papa pun aku nak kurangkan kos...agak membebankan parents...ini aku sorg kalo pelajar yg sememangnya miskin mcm mana...kesiankan la mereka.....so harap2 dpt pertimbangkan masalah ne...trima kasih.....


aku mmg nk bntu 3rd menncari pelapis dalam tarian nak 3rd kekalkan prestasi mereka...tap nk jugak mereka berjaga-jaga dan sedia berada di bawah....konsep aku senang je...kalo mereka semua puas menari di pentas itulah hadiah kemenangan bg mereka yg sebanarnya dan ikatan dalam kumpulan itu juga adalah hadiah paling lumayan.....menang is BONUS...so fahamkan BONUS....mmg seronok kalo menang...kalo menang mmg gah...then kao xmenang nk tgglkan kmpl tarian??????
jgn la mcm tu...kalo kita dapat kekalkan hubungan akrab dalam kumpulan itulah hadiah yg sepatutnya kita dapat....harap2 generasi akan dtg dpt faham is ikatan dalam kumpulan adalah sgt perlu dan itulah kemenangan yang abadi....

lastly thnkz kepada senior2
terutama ABD ADZ, WAKI , ALI , KAK REHA , MARC , ABG AL dan lain sebab memberikan pengalaman yg sgt bermakna ne.......
sebab benda ne sgt berguna untuk masa2 akan dtg


FESENI 2010 IS THE BEST...THNKZ 3RD DANCER
THNKZ KARYA KURSHIAH

Saturday, March 13, 2010

PERSOALAN

lama rasanya x luahkan cerita kat cne
lama rasenye xluahkan apa yg dirasa dihati ini
terbuku semuanya sehingga melukakan diri sendiri
namun apakan daya segalanya bagaiakan tiada henti

wah bersastera plak
mmg sgt busy lately ne dgn kelas
dgn latihan tarian
dengan segala bermcm masalah yg bertmbun

beberapa hari ni sgt DOWN tahap dewa
aku sendiri xtau nak luahkan mcm mana
xtau nak ckp kat siapa
xtau nak lepaskan mcm mana
hanya kata2 yg memberi maksud yg tersirat saja aku lepaskan
mereka2 yg faham e2 mmg faham
yg xfaham mmg tanya mcm2
semenjak dua ne
teringat plak zaman2 sekolah rendah mase kat
SK PADANG TEMBAK 1
sekolah yg seglanya aku beljar tentang hdp
walaupun mase e2 umur aku hanya setahun jagung namun aku sgt faham dengan keadaan sekeliling
mase tu jugak wujud perasaan syg dan segalanya
walaupun ada yg x sedar
mmg sengaja aku sembunyikan xnk tmbul apa2 masalah
namun kalo dh lama sgt smp pun xguna jugaka
last2 aku sendiri yg menyiksa diri

hidup aku semakin membesar
segalanya berubah
banyak benda baru yg mendatang
ada yg kata hdp dh dewase ni semuanya seronok dapat apa yg d mahukan
tap aku rase masa kanak2 adalah suasana yg sgt2 menyeronokkan
kalolah aku sedar bahawa masa kanak2 aku itu adalah masa yang sgt sesuai masa yg sgt seronok
aku xnk sia2kan mcm tu je
tap inilah yg dinamakan hdp
kne berwaspada dan siap sedia dengan apa yg berlaku

sekarang aku berada di universiti
jauh daripada keluarga
jauh dpd rakan2
jauh dpd mereka2 yg di sayangi

apakah aku lakukan sesuatu yg di harapkan??
berjayakah aku selama beberapa bulan di sini??
apakah yg dah aku buat selama berada disini??

kdg2 aku sendiri masih mencari jawapan untuk semua dan beberapa persoalan yg aku sendiri xmampu nak jwb
terdayakah aku lakukan semua ini
doa mak dan ayah sahaja yang kuatkan diri aku ne


persoalannya sekarang
apa yang mampu aku lakukan untuk memperbaiki diri ini dari masa ke masa?????