Friday, April 30, 2010

TROJAN


i was suprice when my lec MUHAINI AHMAD told me if i wanna dance for her piece
wow so i accept it
its a contemparory dance
the concept was GOTHIC n ROBOTIC
i dnt know much what the story is all about
its just a 2 minute show
the show its just for her exm in DANCE MUSIC
so for me erm it was my step to go furture on dance
yeah if we look the pic
its HOT
but we're just dance
hope people understand this is just the cncept or arts
in the same day
there was 2 more piece present also
KAK AS piece dance by DEENO n UDEAN
KAK NORUL piece dance by HER SELF n ZAKI


p/s ; please respect the concept of ART PERFORMANCE it just a dance

Monday, April 26, 2010

PENGHARGAAN

menghargai seseorang itu bukanlah sesuatu perkara yang suka untuk dilakukan

tapi untuk rasa di hargai adalah suatu penantian yang belum pasti



pengorbanan dalam menjalinkan satu hubungan adalah perlu bagi menjamin hubungan yang kekal

pengorbanan dari segi masa , wang , tenaga dan sebagainya hanyalah perlu dibayar dengan penghargaan

penghargaan bukanlah daripada wang ringgit mahupun hadiah

penghargaan yang biasanya dimaksudkan adalah memberi sokongan terhadap pasangan

memberi semangat dan dorongan kepada pasangan adalah cara paling sesuai untuk menghargai
dengan cara yang nampak bagaikan mudah dan senang
tapi kesan yang besar akan kita lalui
sekiranya pasangan merasakan ianya tidak memadai maka janganlah di kesali kerana anda telah melakukan yang terbaik

tapi apakan daya jikalau segala usaha dan pengorbanan yang di lakukan tidak dihargai bagaikan dibiar dan di sia-siakan maka melangkah pergi sahaja diri ini daripada meneruskan segala
kadangkala hati ini masih sayang namun apakan daya bagi mengajar pasangan untuk menghargai melangkah sahaja pergi diri

apakah harga penghargaan???
apakah makna penghargaan??
apakah anda perlu lakukan demi suatu penghargaan??

persoalan ini jarang sekali dijawab
namun fahamilah
hargailah sementara
seseorang itu masih ada dihadapan mata
masih jelas dan nyata
sebelum segalanya tiada
sunyi dan sepi





P/s just my own opinion ....

Friday, April 23, 2010

END OF SEM 1


this is my batch...
masa ne last day exm paper kemahiran maklumat
ehehhee
sgt enjoy
pejam celik pejam celik dh abeh satu sem
ada lagi 5 sem nak d tempuh
hope TUHAN kuatkan semangat kami semua untuk tempuhi masa2 sukar akan dtg
dan berharap di permudahkan semuanya...
hope juga keputusan 1st sem ne bagus
huuuhhu
berdoa berserah tawakal
sebab dah buat
so memori dgn mereka ini mmg best even dtg dpd dunia yg berbeza
tap kami semua rapat dgn cepat
dpd hari interview lagi
smpai la abeh sem
6 ne ttp bersama ....
so guys akan menatap wajah2 ini smpai abeh blaja
ehehehehe
END OF SEM 1
segalanya
ALHAMDULILLAH.............................

Tuesday, April 20, 2010

RASA


i'm not gnna lie on myself

yes i got the RASA wth her

i dnt know y and its is not bcz she was chsen bt its come naturally

so cnftble when im wth her , she seems like knew wts my heart is even its not full enough

bt i cnt just tell her tht i want her, iits unfair to the other ...

bt damn true i'm not playing her down

the RASA come naturly from deep of my heart ...

she's look familiar when the 1st time i meet her

the eye's , the skin , the look , the smile , the sounds

its kind like similar to someone...

what should i do now????

RASA is smthng tht i cnt force it to ....

"YA ALLAH help me to make the right dcssion

ku berdoa padaMu ..."

aminnnnnnnn

Sunday, April 18, 2010

DIA DAN SENYUMANNYA


masih lagi jelas kelihatan senyuman dia
walaupun berbatu jauhnya dia daripadaku
setiap kali nak meluahkan pasti ada sahaja halangan
kenapa ek???
apakah makna semua ini
adakah ini tandanya dia tercipta untukku???
atau tandanya dia bukan milikku???
ada saja halangan yang menimpa setiap kali diri ini cuba mendekatinya
tapi aku sabar dan tabah menerima
aku sanggup menunggu walau bertahun lamanya
kerna sekian ini aku masih menunggunya
tapi apakan daya
masa dan keadaan tidak menyebelahi diri ini
kalo dia milikku
TUHAN tunjukkanlah
kalo dia bukan milikku
TUHAN jauhkanlah
tapi hati ini berat hendak melepaskan
segala RASA yang ku simpan ini
RASA sebenar cinta ini
masih aku tidak luahkan masih tidak smpaikan
SIAPA pemilik hati ini????
kenapa yang sedia ada bagaikan tiada tanda pengekalan???
kenapa sering berganti
kenapa ada datang dan pergi
kenapa ada yang sama dan serupa
apakah semua ini
makna yang tersirat disebalik episod kali ini
aku tunduk dan berdoa agar di permudahkan perjalanan hidup ini
aminnn.............

Wednesday, April 14, 2010

LAST PAPER PRESENT

1st group present



2nd group present



ne adalah masa last paper presentation untuk kelas
" Dance History "


ne la group yg present
dua minggu yang berbeza ...
apa yg uniknye present ne
kitrg semua kne cari satu watak lain
bermkne xboleh jadi diri sendiri kne jadi orang lain
kebanyakkan daripada mereka memilih watak atau tokoh penari mengikut tast yg di beri
hanya aku dan mei je jadi watak orang malaysia
mei amik watak poh gee aku plak amik watak en zainal
tap kitrg ttp bentangkan tast yg di beri

yg membuatkan seronok ada pula best costume dpt boucer tiket GSC kat mana2 wayang GSC untuk apa2 movie....miss Bilqis u r the best

sgt seronok dgn kelas die very the best la Miss Bilqis...last presentation ne merupakan last day untuk kelas sejarah mmg suatu kenangan yg mmg kami semua xkn lupakan ... suka duka belajar sama-sama susah senang belajar merupakan pengalaman untuk kami semua

neway good luck untuk exm n next semesta...

chaiyok2 guys............

Saturday, April 10, 2010

END SHOWING SEM 2009/2010




my batch ... love u guys





kelas teknik 1





kelas sejarah tari


kelas tari klasik 1 ASYIK




dh lama gak x post kat blog ne ..
ok this is the event of END SHOWING DANCE DEPARMENT in UM...
this is my 1st time
yup sgt best
get to c lots of dancer in my deparment
lots of attitude
lots of style
lots of respect
mmg best cz i get to c the senior perform
cz mereka semua sgt berpengalaman dlm bidang ne
so wanna c their performence
ok sgt mennarik x d nafikan
so for the next END SHOWING akan ada perubahan seperti mana prof mahukan
so perubahan ini akn d lakukkan
insyaallah
just need all the spprt from others
so untl next time
c yeahhh