Sunday, May 9, 2010

SALAM PERPISAHAN .. AL-FATIHAH


this is my lovely granny
she's the mother of my father
all her grndchild called her as Tok Mak
tak sempat nak menatap kali terakhir sebelum pemergiannya
apa yang aku sempat lihat masa last kenduri kat rumah atok after aku habis exm sebelum memulakan latihan kat UM
alhamdulillah sempat juga pesan kat arwah suruh jaga diri dan mkn ubt untuk sihat
tapi apakan daya hari pemergiannya aku xsempat nak menatap
8/5/2010
jam 8.00 pagi
tanpa mandi pagi dan hanya gosok gigi hantar kakak ke sekolah sebab dia kerja
ayah dan mama pula siap2 nk ke hospital muar lawat tok mak
aku x ikut sebab nak hantar kereta pergi servis
niat petang lepas kakak balik kerja mmg nk dtg
jam 10.15 mama tepon say's tok mak dah tenat dan soh aku amik kakak terus ke muar
aku pun pecut terus ke muar
sampai je tok mak sudah meninggal
sebak sangat2 x sempat nak tatap tapi tabahkan juga hati ini .. selawat dan fatihah untuk atok
ask my sis dnt let my younger sis tau pasal ne sebab petang dia ada exm
tapi xtau kenapa my young sis daripada pagi dia kata hati x sedap
yelah dia pun rapat dengan atok sebab pernah jaga masa atok sakit dulu b4 dia pergi blaja
mungkin sebab tu dia dapat rasa
tapi apa pun pemergian atok mengumpulkan semua ahli keluarga
yang jarang2 balik .. balik juga .. cume xsempat nak menatap ..
al-fatihah kat tok mak
puan jamilah .. kami sekeluarga menyayangi anda
moga roh atok di cucuri rahmat .. aminnnnnnnnnnnnn

2 comments: