Monday, November 21, 2011


i feel so bad
i feel damn guilty right now
but the sense was real like i dont feel good at that time
im sorry cz my phone bttry was empty
i didn't know that gonna happen
but can feel something is not going to be right at that moment
im damn sorry about it
really
for real
and i mean it ...

Friday, November 11, 2011

Thursday, October 6, 2011

news news news










assalammualaikum,
maaf kepada semua sebab dh lama gile x update blog
for crius mmg sgt busy dgn kerja2 aku yg tah dah

mcm tunggang langgang sudah

maaf kepada semua peminat dan pembaca setia ( lol cm ramai n cm ada plak hahaha )

tak kisahlah
ok now xd pape sgt nak cerita but yelah saja nak meng update blog ni
sbb lama gile x update

sem baru dh pun bermula

mcm2 terjadi awal2 sem ni
leh naik gila juga ku

pack gila jadual
show back to back
latihan jgn cete
dgn kelas lagi
aityoooo
stress itu mmg yelakan semua org pun stress

tapi tak mengapa sebab semua ni ujianNya
so redha dan jalankan saja tggung jawab aku sebagai manusia

so this some few photo wts happening bila blog ni lama x update....



raya with friends and family

hadi's wedding day


opening show for APIDC 2011

MyDance Festival 2011 ... zaitun by Khairulazhar


so thats all peeps
do view my page



peace ...



Tuesday, August 9, 2011

ayat power lepas kawenn..terbaik der ...



Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!


Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..


Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerja:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...

6 bulan : I'm BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.

6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.


Telefon:

6 minggu: Baby, ada org call u nih..

6 bulan: Eh... Your call...

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?

6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..

6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!


Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..

6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancang Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??



*sangat terbaik dari ladang .. betul atau tidak

asli ke palsu

semuanya terpulang kepada cara masing2 bila dah kawen nnti

renung2kan dan selamat beramal...=D



sumber : blog oh malaysia


Saturday, August 6, 2011

ooohhh yyyeeaaahhhhh


just shared the love

peace...

Sunday, July 31, 2011

ramadhan anda .. ?


ramadhan menjelma lagi kali ni
each and every year org akn request supaya ramadhan kali ini
lebih baik dpd yg lalu
namun kalo setiap tahun mengulangi perkara yang sama
sikap ego semua xnk buang
apakah ianya berlainan atau masih sama
renung2 kan lah wahai semuanya
nanti tiba raya baru nak mintak maaf

pada aku
selain daripada mendekatkan serta melebihkan masa kita dengan ILAHI
ramadhan jug adalah masa yang sesuai untuk kita melakukan jihad besar
kerana jihad besar itu adalah kita memerangi nafsu kita sendiri
sebab hanya bulan ni sahaja ALLAH S.W.T mengurung syaitan daripada menggangu kita daripada terpesong
maka bulan ni kalo ada yang masih melakukan maksiat, makan dan melakukan dosa
maka itu adalah dirinya yang sebenar kerana tiada hasutan syaitan dalam dia melakukan perkara tersebut
so kenali diri anda pada bulan ramadhan ini

sekadar berkongsi
salam ramadhan kepada semua...
klik this link >>>>> ucapan ramadhan

Saturday, July 30, 2011

this is baiikkk bbbrrrooooo


good job dude
lu cover lagu ni baik punye.....
back up pun sndiri juga
cunnn rrr


layan2...=D


aku pun x pernah dgr lagu ni dulu
tpi dgr ok r leh lyn
huahahha


jiwang seh

Thursday, July 28, 2011

rimau masuk air



full time 1-1
agregat 6-2
sepatutnya malaysia boleh main lebih bagus
rasanya masa main kat padang singapore better then masa main kat bukit jalil
tapi apa pun yang terbaik masih adalah secara keseluruhannya pemain malaysia adalah tempatan
singapore pula menjadi pelakon terbaik melewatkan masa pemainan bagi mencapai target kemenangan mereka

apa2 pun bahagian pertahanan malaysia masih sangat lemah
sangat2
harap dapat perbaiki bahagian tu


pape pun malaysia played well
gooddd....thumbs up



Tuesday, July 26, 2011

transfomer .... bbootttzzzzz


the tranfomation of creativity
buat video tarian je dah macam buat movie
rasanya kena adakan pertandingan macam ni kot baru best

present to you 4DIMENSIONAL from SINGAPORE
dua dpdnya ( lelaki la ) daripada SFB = STYLES FROM BEYOND
yeah
aku jumpa crew ni pun masa comp DCOH kat genting
yup diorg impress aku kaw2 punye
yelah aku pun berjinak2 juga dunia ni

xksahlah dpd mana pun korang datang
separated your love on dance ...

so x pyh cete banyak dah baca post ni sila lakukan sedemikian :

VOTE FOR THEM! 2ne1 Online "I Am The Best" Dance Cover Contest
1) Go to http://www.youtube.com/ygevent
2) Search "4dimensional"
3) Watch, Enjoy, Click on Thumbs Up
4) Spread our video for more votes!

*WATCH IN 720P HD FOR BETTER VIEWING*

4 Dimensional is a Kpop crew formed by 4 individually diverse dancers in Singapore - Arjuna, Amsyar, Phiz and Ashley.

The concept of our "I Am The Best" dance cover video takes the personal perception of us dancers in general, who often use mirrors and rely on their reflections as a tool of security to their dancing. And without, they feel the lack of self-confidence.

We believe that be it dancers, athletes, businessman, or anyone of any title, should not allow anyone else, or their self-doubt for that matter, constrict them from reaching their goals.

Hence, it conveys our main message to all, "you are your own rival", believe in yourself, because everything is possible, and that you are the best.

(Choreography and song is rightfully produced by YG Entertainment and 2NE1. This video was recreated by 4-Dimensional only for the purpose of 2NE1's Dance Cover Competition. Please respect the creative work of the original choreographer/dancers. Duplicating or recycling these moves in any shape or form for your own use without permission is prohibited.)



PEACE ....

Tuesday, July 19, 2011

diva ke devas .... yg mana..??


assalammualaikum
tanggal
16 dan
17 Julai 2011
berlangsung di
di bawah pruduksi ASTHANA ART's
mempersembahkan
DIVAS and DEVAS






" ... in each of us there is a DIVAS and there is the DEVA...After
the creative presentation of Panchasunthara, Thirunangai, Varna, Mahakavi, The Unquenched Thirst, and now Asthana Arts 6th production collaborating with SG production with the Artistic Direction of Lam Ghooi Ket , present to you DIVAS and DEVAS ... "

kombinasi 10 koreografer dalam prosuksi ini
10 idea
10 padangan
10 komposisi yang berbeza
berada pada satu bumbung

jyeah
muka baru dan muka lama berkongsi idea
berkongsi pengalaman dan pandangan...
tak salah rasanya nak bekerja dengan sesiapa pun yang pentin g pengalaman dan kreativiti itu di kongsi dengan hasilnya dapat membantu dalam meningkatkan lagi skill yg sedia ada
1st time la juga bekerja dalam produksi ni
aku x kisah asalkan dapat bantu improve soft skill aku

piece abg din agak relax
tapi mesej yang nak di sampaikan tu
jelas sekali la
kalo agak2 x paham tgk tu xtau la nak cakap apa kan
tapi pape pun thnkz kat abg din cz sudi panggil org yg sera h diri nak
mnri ni
bkn pe cuti lama sgt bdnx sdp x gerak
ahaha dah dapt gerak tu ok la cket
and some of the moment here and there
before and after the event ...





photo by :
ZERUL ZENAL's



Friday, July 8, 2011

craziest october 2010 ...


it's finally posted at utube
yeah this year again
SS is back on october 2011
so this is the prvious champion on SS DANCE MALAYSIA 2010
alhamdulillah
proud of this

masa ni aku 2nd time buat contemp
still kap alip kok
huahahaa

enjoy



Saturday, July 2, 2011

LANGKAH



kenangan dengan KARYA KURSHIAH
2 tahun dengan group kolej kediaman ke 3 UM
mcm2 dpt
ahahaha
so as hadiah yg x seberapa...
this video was created...

enjoy ...
huahahhaa

Thursday, June 30, 2011

ART 's

haha berbual ngn geng2 sekolah
best giller r lama x lepak ngn diorg
xkisahla sorg dua pun geng sekolah gak
lau dulu kne2 pulau gaduh2 ke kene ejek
dah abeh sekolah smbg blaja semua jadi best
life masing2 dah berubah ke arah masing2 dengan bidang masing2
kalo yg more kepada bidang2 engineering ke communication ke tu mmg berbeza ngn mereka2
yang amik bidang seni
kalo yg amik bidang seni ada dua je seni halus dengan seni persembahan
kalo seni halus mmg ramai yg amik cuma seni persembahan ada dua org je
yg amik teater dengn tari
kalo tari aku la sapa lagi kan
pemikiran dan pandangan masing2 semuanya cm rasa kecewa kenapa bidang seni di Malaysia ni
sukar nak di iktiraf dan hanya di pandang cetek
lagi2 kalo seni visual be
rbetuk street art
dan kalo tari street dance
mungkin culture street boleh di terima setelah ianya di ketengahkan ke realiti Tv
tapi aku cm bengang juga kenapa ianya perlu di kommersialkan di tv dulu baru nak di terima masyarakat
kenapa tidak di iktiraf sebelum ianya berada di kaca TV
alahai cuba mencari kelainan yang sudah ketinggalan
sedar atau x most of thing yg ada kat Malaysia banyak ketinggalan
benda2 tu semua dah ada kat negara luar 3 4 tahun sebelm ianya dtg ke Malaysia
yelah mungkin ada sebb2 tertentu
to all reader's...read this and thing bukan nak memburukkan tapi nak anda semua fikir..
come on art is something yg boleh dijadikan bahan sejarah
percaya atau x.....
its all back to u.....




for me
art's is BEYOND

Friday, June 24, 2011

missing you



inspired from THIS ORIGINAL IDEA
and my inspiration is ... her

and this video for u
and all of u

enjoy ... =)

Thursday, June 23, 2011

sayang sayang seribu kali katanya

the clip from Indonesia movie
called " SANG PEMIMPI "
and this was the most romantic scene in this movie
OMD
it's really romantis
ahaha
wish i could do this to her
ahakz....


Tuesday, June 21, 2011

terbaik

hahhaa
bukan sebab suka lelaki nyanyi
tapi cover yang simple tapi crius smart giller dgn piano punye sound crius best gell

good job bro ... !!!



short and SWEET

smple dan menarik
video yg remake dpd original
opkoz r kan kalau dah namanya pun remake kan
yeah jalan ceria dan dari segi cmre shoot pun sama je xd bezanya
cume kawasan sahaja yang membezakan
cume apa yg aku rasa impress kat remake punye ni sebab
aweknye cun kot mhahahaha
better dpd awek yg berlakon dlm original
yeah stry line mmg ramai boleh buat
tpi masuk pula dgn backgrnd muzik yg mmg smart dan sgt sesuai moodnya
thumbs up

LOVE LANGUAGE ( remake )

Friday, June 17, 2011

bila orang bina bangunan beraksi


my very 1st time choreography in contemporary yelah selalu menari je kan
ini pun sebab afifah kwn aku punye adik mintak tolong buatkan
so aku perlu juga bantuan dpd kwn aku sorg ne amm
then mntak pandangan dpd senior k-rul
and membuat cket rujukan serta inspirasi dpd lecture mr leng poh gee
alhamdulillah hasil untuk pertama kali ni boleh di terima
cara aku senang je cantik ke tidak tu terpulang kepada yang melihatnya
kali pertama meniru tak apa....
kali2 yg lain tu dah kne pndai mncipta identiti sendiri

alhamdulillah budak2 archi ni pun berikan kerjasama yang baik
juri2 malam tu pun seronok tgk persembahan ni
ada yang kata unik x pernah diorg lihat
yelah org2 bina bangunan ni beraksi di pentas cm 2 sekali
5 hari pula tu berlatih
menang mata juri 4/5
muahahhahhaa

syukur alhamdulillah
berada di tempat ke-2
tidak ada masalah bagi aku
placing ke berapa tu aku x pernah target
just nak budak2 archi UM ni perform well
and rasa how pelajar tari UM belajar tentang tari
good job archore ...



archore teranglahhh
for TERANG ARCHITECHTURAL WORKSHOP 2011 UTM SKUDAI

present to you - SULUH

Friday, May 27, 2011

wachaaaaaaaaaa...!!!!!

wacchhaaaaaaaaaaa
hahahha kung fu panda 2
pergh crius beb terbaik dari ladang hahahah
more action ,more funny
gempark habisss laaa
xrugi tgk crius.... tp tgk dalam 3D mmg pening tp puas hati juga

wachaaaaa

renungan...hah camano tu???

bila seorang anak melebihkan kawannya daripada keluarga
alahai kan sedih seorang ibu dan ayah jika setiap apa yang ditanya serta dicadangkan tidak diendah.
kenapa dengan kawan or pasangan boleh bercakap dengan nada yang rendah
kenapa tidak lakukan begitu kepada keluarga?

maka dengan itu...pastikan family 1st...=)

peringatan ini di bawakan khas untuk anda oleh fieq89
dan untuk diri sendiri juga....=D

renung2kan selamat beramal

Wednesday, May 25, 2011

Monday, May 23, 2011

m-pop yang sedey ... =(

choreography = haus beb .. kelaut masing2

energy = langsung xd ... pecah lobang mcm ADIK2 mnri...ADIK2 pun lgi bagus gaknya..=D

style = hancus ... copy quest crew punye move...jgn nak tipu korg buat sndiri ea...

lagu = erk ...tttuuuiiihhhhhh

over all = FAILED !!!!



gula-gula yang tak manis langsung....



lagu = apa yang korang merepek nie?

penulis lirik = kononnya JY PARK la ea???

penyanyi = memang x manis berpakaian mcm tu

tarian = ouch kureng gedikzzz lor ... haus

over all = FAILED!!!


Friday, May 20, 2011

THE LIFE


BBOY LIFE
CAN PEOPLE OUT THERE UNDERSTAND HOW WAS IT???

INFLUENCE


nothing alse
i just wanna dance like he did
his skill influence me the world of bboy
urgh
training training training

Thursday, May 12, 2011

sudah abeh exm aku awal lagi dpd mereka2 yang lain
yeah2
ramai tanya kenapa x balik lagi..alahai nak buat carma gak
cari duit cket b4 balik...melayangnye 100 sebb pas masuk RTM hilang...urgh
tragedi sgt
menghantarnya ke airport agar selamat terbang ke rumah
alhamdulillah segalanya berjalan lancar
alahai sayu je rasa hati berat nak tgk pergi
balik rumah je xp kot ....


meleleh kot bila drive balik ... hahaha ... muka legend hati tisu ... =D

Friday, May 6, 2011

20 FAKTA ...

1. Seseorang yang menggunakan tangan kanan
cenderung untuk kunyah makanan menggunakan
bahagian kanan.

2. Mengunyah gula-gula getah(chewing gum) ketika
mengupas kulit bawang boleh mengelakkan kamu
menangis.

3. Lidah bewarna pink bila bebas kuman,bila bewarna
putih,maknanya ada la kuman.

4. Moto Mercedes-Benz "Das Beste Order Nichts"
bermaksud "yang terbaik atau tak langsung".

5. Kapal Titanic adalah kapal pertama yang guna
isyarat SOS.

6. Anak mata akan mengembang sebanyak 45% bila
seseorang lihat sesuatu yang menarik.

7. Anda tak boleh sentuh telinga anda menggunakan
siku

8. Purata kanak-kanak ketawa ialah 300 kali
sehari.Dewasa pula 15-100 kali sehari.

9. Kelawar selalunya akan belok kekiri bila keluar dari
gua

10. Burung hantu(owl) berkelip menggunakan kelopak
mata atas

11. Madu senang dihadam perut manusia sebab lebah
telah menghadamnya terlebih dahulu.

12. Ayam jantan tak boleh berkokok tanpa
memanjangkan lehernya terlebih dahulu.

13. Warna biru itu menenangkan.Ia menyebabkan
otak manusia membebaskan hormon penenang.

14. Setiap kali bersin,sedikit sel otak akan mati.

15. Paru-paru kiri lebih kecil dari paru-paru kanan
kerana memberi ruang kepada jantung.

16. Bila kamu malu,lapisan perut menjadi merah.

17. Bila badak air stress,peluhnya berwarna merah.

18. Kos bina kapal Titanic ialah 7 juta $,manakala
filemnya 200 juta $

19. Sel darah merah mengambil masa 20 saat untuk
mengalir ke seluruh badan.

20. Setiap orang yang membaca artikel ini cuba
menyentuh telinga mereka menggunakan siku.
(@_@)

9 JENIS ANAK SYAITAN ...

Umar al-Khattab r.a berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan...


1. Zalituun
Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat
jimat cermat. Menggoda supaya manusia berbelanja
lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.

2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya
bersangka buruk terhadap Allah.

3. A'awan
Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak
mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan
hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu
mendengar nasihat para ulama.

4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri
orang yang berada di tempat-tempat maksiat (cth: disko,
kelab mlm & tempat yg ada minuman keras).

5. Murrah
Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yg sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc.

6. Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula dari kata-kata mulut.

7. Daasim (# BERILAH SALAM SEBELUM MASUK KE RUMAH...)
Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumahtangga (suami isteri bercerai-berai,suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).

8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yg lain.

9. Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari.





shared from : norlihazmah ghazali



Tuesday, May 3, 2011

KENALI SAYA ANAK NO 2 ... AHAHHAHAHHA

ANAK MANJA IBU

sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!

ANAK DEGIL

Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..

TAK PANDAI PUJUK

memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..

BERCINTA

Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …

HITAM / PUTIH

Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi

HATI

No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka

BERDIKARI

very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..

ARAHAN

anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri

PEMAAF & caring

tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah

PAKAIAN

Nak ajer up to date…semua nak kemas....








source :

Sunday, April 24, 2011

his good...for crius...this song....melting..huuhuhu


originally song from
yurima - river flows in you

remake using guitars by sung ha jung

Sunday, April 10, 2011

Dance Showcase 2011 ... BBAAANNNNGGG !!!




...assalammualaikum...
unexpected ... superb ... outstanding ... better
banyak lagi nak aku cakap tapi itulah kenyataannya yang mampu aku cakap
dan ianya juga maklum balas daripada penonton ... inilah
DANCE SHOWCASE 2011
perjalanan nak menjayakan acara ni memang alahai mcm2 ada
sampai sakit kepala , sakit telinga , sakit dada mcm2 sakit
la boleh di katakan
penat tu jangan cerita la ... mmg tahap dewa punye penat nak uruskan semua ni
dari meeting kali pertama ... ke latihan yang setiap hari demi hari
permintaan saat2 terakhir
dengan aseimen yg haii
dengan kelas yg smpai buat aku....alahaiiii redha
tiba sahaja hari show
agak takut juga la kalo2 tak ramai org
bila msa untuk audience masuk je mula2 tgk mcm sedey giller bilangan sama mcm sem yg lepas
tp bila dh pertengahan show
it was FULLHOUSE
alhamdulillah rasanya sangat bersyukur
konsep kali ini sangat berbeza dari segi promosi dan lain2
walaupun pada awal promosi mcm agak lembap juga la mmg aku akui tp lepas sahaja video promosi dengan blog aku siapkan ... alhamdulillah ramai juga yang dpt informasi dengan jelas
biasela bila sempurna mcm mana sekalipun pasti ada kelemahannya
malas pula nak taip apa kelemahan tu .. tak mengapalah , biarkan saja aku tanggung sendiri
paling rasa puas dengan showcase tahun ni ... sangat puas
4 piece aku menari inang , zapin , teknik 3 dan klasik india
most of my friend semua menunggu nak saksikan klasik india yang aku menari
yelah kalo moden ke ,tradisional melayu dengan contemp diorg dh biase tgk cume
tarian indian ini 1st time aku perform so thts y ramai nak tgk
alahai seronok , gemuruh semua bercampur
last piece teknik 4 dan komposisi aku gantikan part pak sukarji ( pens
yarah )
yelah niat aku hanya nak membantu sahaja dan nak lancarkan lagi acara hari tu
bukan nak tempah nama sebab part tu adalah solo part
tak kisah la kalo ada nak kata aku saja nak cari nama ke apa ..
nniat aku hanya nak membantu sebab aku suka menari ..
alhamdulillah feedback yang aku dpt dpd penonton semuanya baik2 berlaka
syukur rasa sebab penat lelah selama ini aku dan crew berbayar
lagi menggembirakan mama dan ayah sanggup datng 4 jam dpd BP semata-mata nk tgk aku perform je ... terharu sangat2 hope mama and ayah dapat faham kenapa selami ni aku selalu bagitau ada latihan show itu ini...bila mereka dh lihat
hoping u guys will understand me better...
tq so much mama ayah
my dear again thnkz so much sbb xhenti-henti spprt me
so hepi wth u alhamdulillah
thnkz to all who spprt our show....tq so much guy's
to all production crew and lecture
thnkz and cgrtes for all wht u guys did for this event
still a lot we need to learn
hoping for the best next time ....
c yaaa






some of the best shoot from mr ZERUL ZAINAL and AREAN DURPE ...
tq for the snap ... =)




Friday, April 1, 2011

Dance Showcase 2011 ...

Dance Department University Malaya is proud to present Dance Showcase 2011, an end semester program which features dance performances by the Degree and Master students of the Dance Department.

Date : Friday, 8 April 2011...
Venue : Perdanasiswa Complex Auditorium, University of Malaya
Time : 8.30pm

A variety of dance performances such as Tarian Asli, Tarian Klasik India, Chinese Dance and contemporary pieces, ranging from different cultures and backgrounds, both local and international will be presented on this one night only event.

FREE admission, everyone is invited!

It's FREE ADMISSION!! Come over to support us ya!!


for more info log on to : http://um5678.blogspot.com/

Monday, March 21, 2011

kebarangkalian untuk tidak dapat jaawab tinggi ... subhanallah

Soalan 1 :Siapakah Juara Akademi Fantasia musim pertama?

Soalan 2 : Siapakah artis perempuan Hollywood yang menyanyikan lagu "Beautiful Liar"?

Soalan 3 : Siapakah RAJA LAWAK ?

Soalan 4 : Berikan satu judul lagu terbaru Anuar Zain?

Soalan 5 : Siapakah hos untuk rancangan Melodi terbitan TV3?

Soalan 6 : Apakah nama kumpulan RAP yang terdiri dari 3 orang adik beradik yang terkenal di Malaysia ?

Soalan 7: Siapakah yang menyanyikan lagu "Gemilang"?

Soalan 8 : Siapakah nama isteri Beckham?

Soalan 9 : Siapakah nama laki Siti Nurhaliza?

Soalan 10 : Siapakah penyanyi kakak Siti Nurhaliza yang bertanding dalam AF6?



Bagaimana pula dengan soalan di bawah ini....

Berapa banyak pula, saya dan kawan-kawan boleh jawab?

Semakin jauh kita dari landasan yang sepatutnya.. .........

Ya Allah bantulah hambaMu yang lemah ini.



Soal 1: Surah manakah yang jumlah kalimatnya sama dengan seluruh jumlah surah Al-Qur'an?

Jawab: Surah at-Takwir.

Soal 2: Surah manakah yang dikenal dengan sebutan "jantung" Al-Qur'an?

Jawab: Surah Yasin.

Soal 3: Surah manakah yang dikenal dengan silsilah nasab Allah SWT?

Jawab: Surah al-Ikhlash.

Soal 4: Berapakah jumlah surah Al-Qur'an yang memiliki ayat sajdah wajib?

Jawab: Empat surah (as-Sajdah, Fushshilat, an-Najm dan al-'Alaq)

Soal 5: Surah manakah yang dikenal sebagai surah Imam Husain as?

Jawab: Surah al-Fajr.

Soal 6: Surah manakah yang memiliki nama yang sama dengan salah satu nama sungai di Iran

?

Jawab: Surah an-Nur.

Soal 7: Berapa surah yang dimulai dengan ungkapan alhamdulillâh?

Jawab: Lima surah (al-Fatihah, al-An'am, al-Kahfi, Saba ' dan Fathir).

Soal 8: Surah Al-Qur'an manakah yang memiliki sepuluh nama?

Jawab: Surah al-Fatihah.

Soal 9: Siapakah orang pertama yang menulis ilmu Tajwid?

Jawab: Abu 'Ubaid Qasim bin Salam.

Soal 10: Siapakah orang pertama yang telah menerjemahkan Al-Qur'an ke dalam bahasa Persia pada masa Rasulullah saw?

Jawab: Salman al-Farisi.

Soal 11: Siapakah orang pertama yang meletakkan titik di dalam Al-Qur'an?

Jawab: Abul Aswad ad-Du`ali.

Soal 12: Dalam ayat manakah kalimat Allah diulangi sebanyak enam kali?

Jawab: Surah al-Baqarah ayat 283.

Soal 13: Di dalam ayat manakah tata cara berwudhu dijelaskan?

Jawab: Surah al-Maidah ayat 6.

Soal 14: Di dalam surah manakah shalat lima waktu disebutkan?

Jawab: Surah al-Isra' ayat 78.

Soal 15: Di dalam surah manakah masalah wilayah disebutkan?

Jawab: Surah an-Nisa'.

Soal 16: Surah manakah berakhiran dengan huruf ra'?

Jawab: Surah al-Kautsar.

Soal 17: Surah manakah yang berhubungan dengan Imam Ali as?

Jawab: Surah al-'Adiyat.

Soal 18: Dalam kurun waktu berapa tahunkah surah-surah Madaniah diturunkan?

Jawab: Sepuluh tahun.

Soal 19: Siapakah dua figur wanita di dalam Al-Qur'an yang telah banyak mendapatkan sanjungan Ilahi?

Jawab: Siti Maryam dan Siti Asiyah, istri Fir'aun.

Soal 20: Surah Al-Qur'an manakah yang memiliki arti "wanita yang teruji"?

Jawab: Surah al-Mumtahanah.

Soal 22: Siapakah dua orang wanita yang telah dicela oleh Al-Qur'an?

Jawab: Istri Nabi Luth as dan istri Nabi Nuh as.

Soal 23: Siapakah wanita yang telah mendapatkan julukan "ath-Thayibah" (wanita yang berbudi baik) di dalam Al-Qur'an?

Jawab: Siti Maryam.

Soal 24: Surah apakah yang terakhir diturunkan kepada Rasulullah saw?

Jawab: Surah al-Maidah ayat 3.

Soal 25: Berapa huruf, kalimat dan ayat yang dimiliki oleh ayat terakhir Al-Qur'an?

Jawab: 79 huruf, 20 kalimat dan 6 ayat.

Soal 26: Surah manakah yang terakhir diturunkan di Madinah?

Jawab: Surah al-Maidah.

Soal 27: Surah manakah yang diturunkan terakhir secara keseluruhan?

Jawab: Surah al-Ikhlash

Soal 28: Surah manakah yang terakhir diturunkan di Makkah?

Jawab: Surah ar-Rum.

Soal 29: Di surah manakah terdapat ayat hijab?

Jawab: Surah an-Nur ayat 31.

Soal 30: Ayat alhamdulillâh Robbil-'âlamîn disebutkan dalam berapa surah?

Jawab: Enam Surah (al-Fatihah, ash-Shafaat, al-Mukmin, az-Zumar, Yunus dan al-An'am)

Soal 31: Di dalam surah manakah disebutkan lima macam makanan?

Jawab: Surah al-Baqarah ayat 61.

Soal 32: Di dalam surah apakah Allah membicarakan mengenai diri-Nya?

Jawab: Surah al-Baqarah ayat 186.

Soal 33: Dalam berapa ayat Al-Qur'an Rasulullah saw disebutkan?

Jawab: Dalam 305 ayat.

Soal 34: Di dalam ayat manakah nama kelima nabi 'Ulul Azmi disebutkan?

Jawab: Surah al-Ahzab ayat 7.

Soal 35: Berapakah jumlah surah Al-Qur'an yang memiliki nama para nabi as?

Jawab: 6 surah (Muhammas, Ibrahim, Nuh, Hud, Yunus dan Yusuf).

Soal 36: Di dalam Al-Qur'an berapakah nabi yang disebut sebagai suri teladan yang baik?

Jawab: Dua nabi, yaitu Nabi Ibrahim as dan Nabi Muhammad saw.

Soal 37: Surah-surah apakah yang dinisbatkan kepada Rasulullah saw?

Jawab: Surah Thaha, Yasin, al-Muzzammil dan al-Muddatstsir.

Soal 38: Terdapat di dalam surah manakah Kisah Nabi Sulaiman dan Ratu Belqis?

Jawab: Surah Saba '.

Soal 39: Surah apakah yang pertama kali diturunkan?

Jawab: Surah al-'Alaq.

Soal 40: Berapakah ayat dan kalimat yang dimiliki oleh surah Al-Qur'an yang pertama kali diturunkan?

Jawab: 7 ayat dan 29 kalimat.

Soal 41: Surah manakah yang pertama kali diterjemahkan ke dalam bahasa Persia ?

Jawab: Surah al-Fatihah.

Soal 42: Surah apakah yang pertama kali turun di Madinah?

Jawab: Surah al-Muthaffifin.

Soal 43: Terdapat di dalam manakah doa pertama Al-Qur'an?

Jawab: Surah al-Baqarah ayat 126.

Soal 44: Ayat apakah yang dibaca oleh kepala terpenggal Imam Husain as di kota Syam?

Jawab: Surah al-Kahfi ayat 9.

Soal 45: Berapa surahkah di dalam Al-Qur'an yang memiliki ayat sajdah?

Jawab: 4 surah..

Soal 46: Berapakah kalikah nama Rasulullah saw disebutkan di dalam Al-Qur'an?

Jawab: 5 kali; 1 kali Ahmad dan 4 kali Muhammad.

Soal 47: Nama nabi manakah yang lebih sering disebutkan di dalam Al-Qur'an?

Jawab: Nabi Musa as.

Soal 48: Kisah Al-Qur'an manakah yang mendapatkan julukan Ahsan al-Qashsash (Kisah Terbaik)?

Jawab: Kisah Nabi Yusuf as.

Soal 49: Terdapat di dalam surah manakah kisah Isra' dan Mi'raj Rasulullah saw?

Jawab: Surah al-Isra'

Soal 50: Siapakah satu-satunya wanita yang disebutkan namanya di dalam Al-Qur'an?

Jawab: Siti Maryam.

Soal 51: Surah manakah yang kaum wanita disarankan untuk banyak membacanya?

Jawab: Surah an-Nur.

Soal 53: Surah manakah yang turun berkenaan dengan Sayidah Fatimah az-Zahra as?

Jawab: Surah al-Kautsar.

Soal 54: Nama surah manakah yang berarti "kaum wanita"?

Jawab: Surah an-Nisa'.

Soal 55: Berapakah jumlah surah Al-Qur'an yang memiliki nama binatang?

Jawab: 5 surah, yaitu an-Nahl, al-'Ankabut, an-Naml, al-Baqarah dan al-Fil.

Soal 56: Burung apakah yang telah memusnahkan pasukan Abrahah?

Jawab: Burung Ababil.

Soal 57: Binatang apakah yang telah membinasakan Raja Namrud?

Jawab: Nyamuk.

Soal 58: Binatang apakah yang pernah mendapatkan wahyu?

Jawab: Lebah (an-Nahl ayat 68).

Soal 59: Siapakah orang-orang yang telah mengumpulkan Al-Qur'an pada zaman Rasulullah saw?

Jawab: Imam Ali as, Mu'adz bin Jabal, Zaid bin Tsabit, Ubai bin Ka'b dan Abu Zaid Zaid bin Nu'man.

Soal 60: Siapakah orang pertama yang mengarang tafsir Al-Qur'an?

Jawab: Sa'id bin Jubair.

Soal 61: Siapakah orang pertama yang mengumpulkan Al-Qur'an?

Jawab: Imam Ali as.

Soal 62: Apakah minuman terbaik yang disebutkan oleh Al-Qur'an?

Jawab: Air susu.

Soal 63: Apakah binatang terkecil yang disebutkan di dalam Al-Qur'an?

Jawab: Nyamuk.

Soal 64: Apakah malam terbaik menurut pandangan Al-Qur'an?

Jawab: Malam Lailatul Qadr.

Soal 65: Apakah cara terbaik untuk membaca Al-Qur'an?

Jawab: Tartil.

Soal 66: Apakah kitab-kitab samawi yang diturunkan pada bulan Ramadhan?

Jawab: Al-Qur'an, Injil, Taurat, Zabur dan Shuhuf.

Soal 67: Buku apakah yang dikenal dengan sebutan Ukhtul Qur'an (Saudari Al-Qur'an)?

Jawab: Ash-Shahîfah as-Sajjâdiyah.

Soal 68: Siapakah di antara imam ma'shum as yang memiliki suara yang indah ketika membaca Al-Qur'an?

Jawab: Imam as-Sajjad as.

Soal 69: Surah apakah yang dikenal dengan sebutan "Jantung Al-Qur'an"?

Jawab: Surah Yasin.

Soal 70: Terletak di dalam surah apakah ayat Al-Qur'an yang paling pendek?

Jawab: Surah ar-Rahman, yaitu ayat yang berbunyi mudhâmmatân.

Soal 71: Apakah bulan yang terbaik menurut Al-Qur'an?

Jawab: Bulan Ramadhan.

Soal 72: Apakah ayat yang terpanjang di dalam Al-Qur'an?

Jawab: Surah al-Baqarah ayat 282.

Soal 73: Terdapat di dalam surah manakan angka terbesar yang disebutkan di dalam Al-Qur'an?

Jawab: Angka 1000 di dalam surah ash-Shaffat ayat 137.

Soal 74: Kitab apakah yang dikenal dengan sebutan Akhul Qur'an (Saudara Al-Qur'an)?

Jawab: Nahjul Balaghah

Soal 75: Berapakah kitab samawi yang disebutkan di dalam Al-Qur'an?

Jawab: 6 kitab samawi, yaitu Injil, Taurat, Zabur, Shuhuf Ibrahim, Shuhuf Musa dan Al-Qur'an.

Soal 76: Apakah huruf yang lebih sering digunakan di dalam Al-Qur'an?

Jawab: Huruf alif.

Soal 77: Apakah huruf yang lebih jarang digunakan di dalam Al-Qur'an?

Jawab: Huruf zha'.

Soal 78: Apakah kalmat Al-Qur'an yang terpanjang dan terdapat dalam surah apa?

Jawab: Fa`asqoinâkumû h yang terdapat di dalam surah al-Hijr.

Soal 79: Berapakah jumlah huruf yang dimiliki oleh surah Al-Qur'an yang terpanjang?

Jawab: 25.500 huruf.

Soal 80: Berapakah jumlah huruf yang dimiliki oleh surah Al-Qur'an yang terpendek?

Jawab: 42 huruf.

Soal 81: Di manakah surah pertama Al-Qur'an diturunkan?

Jawab: Di Makkah.

Soal 82: Terletak di manakah ayat pertama yang memiliki sujud wajib?

Jawab: Surah as-Sajdah.

Soal 83: Apakah surah pertama yang dimulai dengan kata "qul"?

Jawab: Surah al-Ikhlash..

Soal 84: Apakah ayat pertama yang akan dibaca oleh Imam Mahdi as ketika beliau muncul kembali?

Jawab: Surah Hud ayat 86.

Soal 85: Surah apakah yang dkenal dengan sebutan Raihânatul Qur'an?

Jawab: Surah Yasin.

Soal 86: Surah manakah yang dinisbatkan kepada para malaikat?

Jawab: Surah Fathir.

Soal 87: Dalam kurun waktu berapa tahunkah surah-surah Makiyah diturunkan?

Jawab: 13 tahun.

Soal 88: Apakah hiasan Al-Qur'an?

Jawab: Suara yang indah.

Soal 89: Apakah musim semi Al-Qur'an?

Jawab: Bulan Ramadhan.

Soal 90: Apakah zikir terbaik?

Jawab: Membaca Al-Qur'an.

Soal 91: Ayat apakah yang diulangi sebanyak sepuluh kali di dalam surah al-Mursalat?

Jawab: Ayat wailun(y) yaumaidzin lil mukadzdzibîn.

Soal 92: Terletak di dalam surah manakah perintah untuk bershalawat kepada Rasulullah saw?

Jawab: Surah al-Ahzab ayat 56

" wahai tuhan ku, aku tak layak kesyurgamu ...namun tak pula aku sanggup keNerakamu.........,kami lah hamba yang mengharap belas darimu ........Ya Allah jadikan lah kami

hamba2 mu yang bertaqwa......ampunkan dosa2 kami, kedua ibubapa kami, dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia…


source from :

http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150089334372497&id=100000544560646 See More

By: Islam- The way of Life

Mana Kekuatan Kamu???
Mana Semangat Kamu??
Mana Jiwa Kamu???
Mana Cinta Kamu??
Mana Islam Di Hati Kamu???
......Dari Mimpi Turun Ke Hati
Ia Menyentuh Hati Kecil Di Sanubari
Terkapar-kapar Mencari
Yang Jelas Dihati
Kebangkitan Islam Yang ku nanti-nanti
Dari Dahulu Hingga Kini