Saturday, January 1, 2011

2010 short review ...



assalammualaikum
hahiii selamat tahun baru 2011
yeah permulaan yang baru kepada semua benda
walaupun menjalani hari2 seperti biasa tapi segalanya akan terasa seperti baru
alhamdulillah 2010 meninggalkan banyak kenangan yang manis dan pahit
kiranya lengkaplah 2010 punye jalan cerita
berada di atas dan di bawah
huahahahaha

memulakan hari pertama 2011 dengan berada di perak hantar adik aku naik sem
alhamdulillah dah last semesta dah die rupanya tak sangaka pula sebab macam terasa dia tu baru je masuk sem 2 ke 3 ... pejam celik dah sem 6 final year final sem
aku pula dah masuk sem 3
ahaha
cepat bebeno masa berjalan sampai tak terasa inya bergerak dengan pantas
2010 merupakan permulaan hidup aku yang sangat baru sebenarnya
segala perubahan aku bermula pada januari 2010
alhamdulillah sebab dapat masuk UM untuk sambung pembelajaran aku dalam bidang seni persembahan ( tari)
pada asalanya masa kicik2 dulu tak terpikir pun nak berada kat pentas
yela kalo xd keyakinan diri boleh ke nak ada kat pentas dengan ribuan org tgk kita beraksi
menggigil beb
permulaan tahun 2010 segalanya bermula dengan baik
tapi x semudah yang disangkakan sebab berada di kalangan penari yang memang hebat di jabatan tari UM
terasa kiciknya diri aku ne sangat2 sebab mereka semua berpengalaman dalam bidang ni dan memang makanan diorg semua ne...kalo aku tu ha tepi jalan terlipat sana sini
itu je yg aku tau buat....boleh backflip dh kire hebat juga
tapi bidang seni tari bukan sahaja memerlukan kita berpengalaman dalam melakukan gerak...namun teori dalam seni persembahan sangat perlu kerana ilmu itu yang membezakan kita daripada mereka yang hnya berpengalaman dalam gerak atau memiliki ilmu yang kuat...
hahahahhhaa...apa aku merepek plak ne ...


MUHAINI AHMAD atau lebih di kenali sebagai MIA MOON
hahah comey je name mia moon tu ( comey ke??? )
yea inilah dia orang pertama mengheret aku ke dunia contemp dance
alhamdulillah penyabar org nye nak ajar budak mentah ne main angkat2 pusing2
tapi mumy , sapik buat yg terbaik masa mumy exm hari tu...
jgn serik nak panggil menri lagi ye..insyaallah lepas ne akn buat lebih baik...heee




RITHAUDIN ABDUL KADIR
hhaha funny gys...lots of jokes...very humble and helpfull
yeah but i'm helping him for his choreography master piece
bro thts all the best i can do....kalo korg nak tau ni la orgnye yg kenalkan aku dengan dunia CARMA
ahahaha yang xleh bla show smple je...jnji payment ada
hahaha...xkisah la...ada carma panggil2 lagi tap kalo aku x busy...kang bising mak aku kalo carma banyak blaja melayang...thnkz dude




REVATHI MURUGAPPAN
my tutor kat UM untuk paper pelaziman dan jazz
hahahah she very energatic person.....mula2 masa nak join piece untuk SS tkt juga sbb mcm xleh nak bawa dengan skill t each er yg btl2 energy giller....aku bboy pun x sesemput mcm ne....hahhaa...tp thnkz teacher sbb bnyk bersabar mengajar YOUNG M AN ne...like u always said YOUNG MAN...heeee











KHAIRULAZHAR MOHTAR
senior di jabatan tari..bermula dengan dance box " iqra' "
kemudian aku teruskan lagi dengan short and sweet dance 2010 - laki...lucky
dan bersama sahabat dalam kumpulan kesuma mewakili UM untuk festkum 2010
alhamdulillah banyak benda dah aku belajar untuk improvekan soft skill dalm dunia tarian ne...thnkz bro








to all tutor , lec , frens yang banyak menagajar aku dalam dunia yang baru ne
thnkz so much make my 2010 penuh warna warni....senior2 yang begitu baik dengan junior yg sorg ne thnkz so much sbb banyak memberi input2 yg aku sndiri xsangka leh dpt..alhamdulillah korg punye pengalaman banyak membantu aku untuk mempelajari dan memahami dunia ne dengan lebih mendalam....so harap2 lebih banyak lagi ilmu yg korg kne perturunkan kat aku dengan cepat sebelum korg busy dengan life2 yang baru kat luar sana...hahhahaa


special to my family...thnkz so much sebb beri kepercayaan sapik amik bidang ne...ye sapik tau mesti rmai akan tanya apa masa depan sapik kalo amik bidang tari ni....mama ayah jangan bimbang..insyaallah satu hari nnti mama ngn ayah akan bangga...=)
to love siblings thnkz sbb spprt sapik ne...love u guys...


dear...tq sbb trst me...and bertahan dengan dunia i...tq so much
alhamdulillah
dan insyaallah segalanya akan berjalan lancar....=)




to all people out thre yg terlibat secara langsung dan tak langsng sepnjg aku menjalani 2010 ne
ribuan terima kasih...2011 dah bermula...mari kita semua memperbetulkan apa yang patut..mengekalkan segala yang harus dan tidak meninggalkan perkara yang wajib...kepada yang ada sakit hati or di sakiti diri ini...mohon ribuan ampun dan maaf...tapi harapan agar pertalian silatulrahim ini tak terputus....doakan kejayaan diri ini dan saya akan mendoakan kejayaan anda semua...insyaallah....


3 comments:

  1. Gud job..
    Semoga sukses selalu ya..

    ReplyDelete
  2. tq fiq...tak sangka lak aku ko menghargai aku...ilmu aku yg ada sedikit tu mmg utk dikongsi2...dan aku sndiripon akan trus mncri ilmu sebanyak2 nya insyallah selagi diberi izin bernyawa

    ReplyDelete