Wednesday, January 12, 2011

FESTARI 2011 - the opening with victory


assalammualaikum ...
alhamdulillah opening 2011 berjalan dengan lancar
FESTIVAL TARI ( Piala Tun Dr. Siti Hasmah )
atau lebih mudah di kenali sebagai FESTARI 2011 yang berlangsung di MMU Cyberjaya
adalah pertandingan tarian tradisional dan kreatif diantara 4 IPTA dan 4 IPTS
antara yang menyertainya adalah UITM PERAK , UITM SHAH ALAM , UKM , UM , UNITAR , MMU MELAKA , KLIUC dan UNITEN
festival ini di bawah anjuran SAKTI MMU
team UM di wakili oleh pasukan KESUMA buat pertama kalinye menyertai pertandingan ini

bagi item kreatif/kontemparori konsep ala-ala perkampungan nelayan
kehidupan perkampungan nelayan yang mesra , salin bantu membantu ,
meriah dan memang jelas dalam setiap pergerakan yang kami lakukan
semestinya koreografre KHAIRULAZHAR
senior aku kat Jabatan Tari UM
kebanyakkan yang sertai memang daripada jabatan tari tapi di campurkan dengan pelajar dari fakulti alam bina dan enjin serta asasi

bagi item tradisional pula berkonsepkan rampaian
kami bawa semula item daripada FESTKUM 2011
tak ubah walau sedikit pun item FESTKUM itu sebab kalau nak buat baru makan masa sebab dapat info pun smggu sebelum jadinya latihan pun seminggu la
alhamdulillah kemenangan dalam tarian tradisional merupakan pengubat kepada kekecewaan masa FESTKUM 2011
walaupun kreatif tak menang namun masa perform kreatif semua
penari bagi tenaga yang all out
4 minit semput giller....tapi rasa tak puas dengan 4 minit
penonton pun enjoy je tgk show kitrg...dengan keistimewaan yang jelas lain daripada yang lain
dan paling best...im on stage with her even just few seconds je ....
KESUMA terima kasih atas pengalaman dan kenangan manis pembukaan 2011
terima kasih kepala ella sebb kerja keras untuk tradisional
terima kasih kepada yang bukan daripada jabatan tari sebab mampu buat yang sangat baik
terima kasih kepada En.Saimi sebab mempercayai KESUMA
thnkz to all ... good job .... JYEAH
harap kekalkan lagi kejayaan seperti ini ...
we did so well .... until next time .....c yaaa ....=)







kenapa gambar ini ada ....
saja je special ...
sebab sama2 "make up "
cantik .. meletop ... =P













FESTARI MMU CYBERJAYA
10 JAN 2011

RESULT :
Ketegori A ( tradisional ) = UM
Kategori B ( kreatif ) = MMU (Melaka )

Keseluruhan :
JOHAN = UM
KEDUA = MMU ( Melaka )
KETIGA = UKM

7 comments:

  1. Tahniah..
    *Oh, tak berkelip mata tengok mamat junjung piala tu..
    Wakakaka..

    ReplyDelete
  2. Congrats KESUMA & UM. x sempat nk tgk korg perform during rehearsal and mlm tu :(

    next year masuk la lg ye ;)

    Aireen Radzak
    SAKTI MMU Cyberjaya

    ReplyDelete
  3. d_tieah = hehehe kelip2kan

    aireen = thnkz .. xp nnti jemput la ke showcase bulan 3 kat Um...INSYAALLAH KALO DI JEMPUT LAGI KAMI AKN BERTNDING ... =)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. nanti jika ada lagi pertandingan ini tolong hantar makluman ya... kat kolej kita..... dah lama nak ikut pertandingan ne.... tpi tak dapat makluman.... institut perkembangan awal kanak-kanak , D-03, block D2 , ritze perdana business centre no5 jln pju 8/2 ,bandar damansara perdana 47820. terima kasih

    ReplyDelete
  6. hye mus,
    btw comp ne pun sbb di jemput oleh pihak penganjur untuk sertai
    saya hanya menari sahaja...
    segala urusan pihak atasan yang buat...
    setiap tahun banyak sahaja event tari yang di anjurkan....just kne rajin search sahaja....
    y dnt u try cntct dengan penganjur berkenaan,,,
    semangat yg bgs untuk turut sertai...good...=)

    ReplyDelete
  7. hai...fieq..... tq sngt2 coz prihatin... boleh bagi tahu macam mne nak tahu pertandingan ne ke.... maksud saya email or what ever.... yang penting berkenaan dengan pertandingan tari menari.... tq so much

    ReplyDelete