Wednesday, February 2, 2011

REQUEST...


ASSALAMMUALAIKUM ...
adakalanya apa yang kita mahukan
tidak semestinya itu yang kita dapat
buat some of the people's out there apa yang diorg nak
apa yang diorng impikan sememangnya dapat
namun ada juga segelintir pula tidak dapat memiliki apa yang mereka mahukan
baik dalam hidup , kerjaya , pelajaran , kawan , cita-cita mahupun percintaan
ada juga yang cakap kalau tak usaha nak dapatkannya memang tak akan dapat
ada juga yang cakap kita manusia hanya mampu merancang namun TUHAN yang menentukan
oleh sebab itu janganlah rasa macam menyesal atau geram kenapa setiap apa yang kita impikan itu tidak dapat setiap apa yang kita doa itu bagaikan tidak di makbulkan
dan janganlah terlalu lalai dengan apa yang kita miliki
sebab tidak semestinya benda itu akan kekal selamanya jika tidak menjaganya dengan baik
segala yang kita miliki sama ada ianya hadir kerana permintaan kita atau ianya di berikan dengan tanpa diduga
maka bersyukurlah dengan apa yang kita miliki selama ini kerana setaip apa yang hadir itu adalah amanah dan tanggungjawab yang telah di kurniakan oleh ILAHI..
for me since i was young mmg xpernah dapat apa yang aku impikan
example senang je aku mmg nak sambung blaja dalam bidang seni halus
setiap IPTA dah aku mohon untuk masuk ke sana
tapi satu pun aku xdpt
sekali aku saja je apply UM dalam seni persembahan tarian
alhamdulillah rezeki aku memang kat sana
syukur dan hikmahnya jelas aku miliki
kalo dalam bercinta huahaah klaka pun ada juga
orang yang aku idamkan since aku kicik lag xdapat2 juga
tapi si dia yang hadir dalm hidup aku skg ne seorg yg aku x jgka aku akan dapat
alhamdulillah amanah dan tanggungjawab ini aku akan laksanakan sebaik mungkin
insyaallah
kalau dalam family parents jrg nak tunaikan permntaan aku
tapi ianya akan di balas dengan smthng yg jrg aku nak mntk..syukur rasa diri terasa sangat bahagia,,,thnkz mum and dad....
so smple is...

Don't think of only a few things that you didn't get from ALLAH after praying! Think of all those countless Beautiful things that He has given you without Asking....



No comments:

Post a Comment