Sunday, April 24, 2011

his good...for crius...this song....melting..huuhuhu


originally song from
yurima - river flows in you

remake using guitars by sung ha jung

Sunday, April 10, 2011

Dance Showcase 2011 ... BBAAANNNNGGG !!!




...assalammualaikum...
unexpected ... superb ... outstanding ... better
banyak lagi nak aku cakap tapi itulah kenyataannya yang mampu aku cakap
dan ianya juga maklum balas daripada penonton ... inilah
DANCE SHOWCASE 2011
perjalanan nak menjayakan acara ni memang alahai mcm2 ada
sampai sakit kepala , sakit telinga , sakit dada mcm2 sakit
la boleh di katakan
penat tu jangan cerita la ... mmg tahap dewa punye penat nak uruskan semua ni
dari meeting kali pertama ... ke latihan yang setiap hari demi hari
permintaan saat2 terakhir
dengan aseimen yg haii
dengan kelas yg smpai buat aku....alahaiiii redha
tiba sahaja hari show
agak takut juga la kalo2 tak ramai org
bila msa untuk audience masuk je mula2 tgk mcm sedey giller bilangan sama mcm sem yg lepas
tp bila dh pertengahan show
it was FULLHOUSE
alhamdulillah rasanya sangat bersyukur
konsep kali ini sangat berbeza dari segi promosi dan lain2
walaupun pada awal promosi mcm agak lembap juga la mmg aku akui tp lepas sahaja video promosi dengan blog aku siapkan ... alhamdulillah ramai juga yang dpt informasi dengan jelas
biasela bila sempurna mcm mana sekalipun pasti ada kelemahannya
malas pula nak taip apa kelemahan tu .. tak mengapalah , biarkan saja aku tanggung sendiri
paling rasa puas dengan showcase tahun ni ... sangat puas
4 piece aku menari inang , zapin , teknik 3 dan klasik india
most of my friend semua menunggu nak saksikan klasik india yang aku menari
yelah kalo moden ke ,tradisional melayu dengan contemp diorg dh biase tgk cume
tarian indian ini 1st time aku perform so thts y ramai nak tgk
alahai seronok , gemuruh semua bercampur
last piece teknik 4 dan komposisi aku gantikan part pak sukarji ( pens
yarah )
yelah niat aku hanya nak membantu sahaja dan nak lancarkan lagi acara hari tu
bukan nak tempah nama sebab part tu adalah solo part
tak kisah la kalo ada nak kata aku saja nak cari nama ke apa ..
nniat aku hanya nak membantu sebab aku suka menari ..
alhamdulillah feedback yang aku dpt dpd penonton semuanya baik2 berlaka
syukur rasa sebab penat lelah selama ini aku dan crew berbayar
lagi menggembirakan mama dan ayah sanggup datng 4 jam dpd BP semata-mata nk tgk aku perform je ... terharu sangat2 hope mama and ayah dapat faham kenapa selami ni aku selalu bagitau ada latihan show itu ini...bila mereka dh lihat
hoping u guys will understand me better...
tq so much mama ayah
my dear again thnkz so much sbb xhenti-henti spprt me
so hepi wth u alhamdulillah
thnkz to all who spprt our show....tq so much guy's
to all production crew and lecture
thnkz and cgrtes for all wht u guys did for this event
still a lot we need to learn
hoping for the best next time ....
c yaaa






some of the best shoot from mr ZERUL ZAINAL and AREAN DURPE ...
tq for the snap ... =)




Friday, April 1, 2011

Dance Showcase 2011 ...

Dance Department University Malaya is proud to present Dance Showcase 2011, an end semester program which features dance performances by the Degree and Master students of the Dance Department.

Date : Friday, 8 April 2011...
Venue : Perdanasiswa Complex Auditorium, University of Malaya
Time : 8.30pm

A variety of dance performances such as Tarian Asli, Tarian Klasik India, Chinese Dance and contemporary pieces, ranging from different cultures and backgrounds, both local and international will be presented on this one night only event.

FREE admission, everyone is invited!

It's FREE ADMISSION!! Come over to support us ya!!


for more info log on to : http://um5678.blogspot.com/