Thursday, June 30, 2011

ART 's

haha berbual ngn geng2 sekolah
best giller r lama x lepak ngn diorg
xkisahla sorg dua pun geng sekolah gak
lau dulu kne2 pulau gaduh2 ke kene ejek
dah abeh sekolah smbg blaja semua jadi best
life masing2 dah berubah ke arah masing2 dengan bidang masing2
kalo yg more kepada bidang2 engineering ke communication ke tu mmg berbeza ngn mereka2
yang amik bidang seni
kalo yg amik bidang seni ada dua je seni halus dengan seni persembahan
kalo seni halus mmg ramai yg amik cuma seni persembahan ada dua org je
yg amik teater dengn tari
kalo tari aku la sapa lagi kan
pemikiran dan pandangan masing2 semuanya cm rasa kecewa kenapa bidang seni di Malaysia ni
sukar nak di iktiraf dan hanya di pandang cetek
lagi2 kalo seni visual be
rbetuk street art
dan kalo tari street dance
mungkin culture street boleh di terima setelah ianya di ketengahkan ke realiti Tv
tapi aku cm bengang juga kenapa ianya perlu di kommersialkan di tv dulu baru nak di terima masyarakat
kenapa tidak di iktiraf sebelum ianya berada di kaca TV
alahai cuba mencari kelainan yang sudah ketinggalan
sedar atau x most of thing yg ada kat Malaysia banyak ketinggalan
benda2 tu semua dah ada kat negara luar 3 4 tahun sebelm ianya dtg ke Malaysia
yelah mungkin ada sebb2 tertentu
to all reader's...read this and thing bukan nak memburukkan tapi nak anda semua fikir..
come on art is something yg boleh dijadikan bahan sejarah
percaya atau x.....
its all back to u.....




for me
art's is BEYOND

Friday, June 24, 2011

missing you



inspired from THIS ORIGINAL IDEA
and my inspiration is ... her

and this video for u
and all of u

enjoy ... =)

Thursday, June 23, 2011

sayang sayang seribu kali katanya

the clip from Indonesia movie
called " SANG PEMIMPI "
and this was the most romantic scene in this movie
OMD
it's really romantis
ahaha
wish i could do this to her
ahakz....


Tuesday, June 21, 2011

terbaik

hahhaa
bukan sebab suka lelaki nyanyi
tapi cover yang simple tapi crius smart giller dgn piano punye sound crius best gell

good job bro ... !!!



short and SWEET

smple dan menarik
video yg remake dpd original
opkoz r kan kalau dah namanya pun remake kan
yeah jalan ceria dan dari segi cmre shoot pun sama je xd bezanya
cume kawasan sahaja yang membezakan
cume apa yg aku rasa impress kat remake punye ni sebab
aweknye cun kot mhahahaha
better dpd awek yg berlakon dlm original
yeah stry line mmg ramai boleh buat
tpi masuk pula dgn backgrnd muzik yg mmg smart dan sgt sesuai moodnya
thumbs up

LOVE LANGUAGE ( remake )

Friday, June 17, 2011

bila orang bina bangunan beraksi


my very 1st time choreography in contemporary yelah selalu menari je kan
ini pun sebab afifah kwn aku punye adik mintak tolong buatkan
so aku perlu juga bantuan dpd kwn aku sorg ne amm
then mntak pandangan dpd senior k-rul
and membuat cket rujukan serta inspirasi dpd lecture mr leng poh gee
alhamdulillah hasil untuk pertama kali ni boleh di terima
cara aku senang je cantik ke tidak tu terpulang kepada yang melihatnya
kali pertama meniru tak apa....
kali2 yg lain tu dah kne pndai mncipta identiti sendiri

alhamdulillah budak2 archi ni pun berikan kerjasama yang baik
juri2 malam tu pun seronok tgk persembahan ni
ada yang kata unik x pernah diorg lihat
yelah org2 bina bangunan ni beraksi di pentas cm 2 sekali
5 hari pula tu berlatih
menang mata juri 4/5
muahahhahhaa

syukur alhamdulillah
berada di tempat ke-2
tidak ada masalah bagi aku
placing ke berapa tu aku x pernah target
just nak budak2 archi UM ni perform well
and rasa how pelajar tari UM belajar tentang tari
good job archore ...



archore teranglahhh
for TERANG ARCHITECHTURAL WORKSHOP 2011 UTM SKUDAI

present to you - SULUH